Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Ђукановић - Хасанов: Успјешни инвестициони пројекти Азербејџана - подстицај за будућа улагања у развој Црне Горе

Објављено: 27.11.2014. 01:29 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Biro za odnose s javnošću

Видео: Сусрет предсједника Владе Мила Ђукановића са амбасадором Азербејџана Елдаром Хасановим - кадрови

Успјешно започети инвестициони пројекти Азербејџана у Црној Гори представљају добар темељ за продубљивање сарадње у обостраном интересу и својеврстан подстицај за будућа улагања у развој Црне Горе - истакао је предсједник Владе Мило Ђукановић у данашњем разговору са амбасадором Републике Азербејџан Елдаром Хасановим.

У разговору су размијењена мишљења о даљој перспективи успјешне сарадње Црне Горе и Азербејџана, уз обострано задовољство садржајем и резултатима недавне посјете премијера Ђукановића Бакуу, која је дала додатни импулс развоју билатералних односа. У том контексту, исказано је интересовање за реализацију пројекта путне инфраструктуре, који би унаприједио квалитет саобраћаја на Црногорском приморју и био логистичка подршка престижним ризортима у туризму, од Тивта до Херцег Новог.

Амбасадор Хасанов је пренио поздраве предсједника Републике Азербејџан Илхама Алијева и премијера Артура Расизадеа и честитао Влади Црне Горе на изванредним резултатима у процесу интеграција и успјешном вођењу економске политике.

Саговорници су разговорали и о иницијативи за оснивање Регионалног центра азербејџанске компаније СОЦАР, у циљу очекиваног унапређења односа у области енегетике.

Договорен је наставак разговора на експертском нивоу у циљу сагледавања могућности за реализацију иницираних пројеката.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?