Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao jubilej RTCG

Objavljeno: 28.11.2014. 01:17 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom jubijeja Radio-televizije Crne Gore, čestitku generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću, direktorki Televizije Radojki Rutović i direktoru Radija Radojici Bulatoviću.

„Zadovoljstvo mi je da čestitam jubilej svima koji su svoj profesionalni angažman nesebično posvetili razvoju RTCG, i koji to danas čine, riješeni da daju snažan podsticaj daljem razvoju profesionalnog i odgovornog javnog servisa, rukovodeći se prije svega principima istinitog i objektivnog novinarstva. Ovo je i prilika da se sjetimo generacija vrsnih profesionalaca koji su zaslužni što danas slavimo ovako vrijedne jubileje, u kući koja je na stabilnom putu tehničke modernizacije, ostvarenja finansijske održivosti, osposobljena da uhvati korak sa standardima koji karakterišu javne servise u državama Evropske unije” - istakao je u čestitki premijer Đukanović.

Predsjednik Vlade je istovremeno podsjetio da smo decenijama svi zajedno izgrađivali radio i televiziju kao institucije koje su na medijskom prostoru čuvale našu kulturu, jezik, posebnosti i razlike koje nas čine bogatim društvom i dobili medijske hroničare koji su, aktivno bilježeći događaje, zauvijek obogatili naše društveno sjećanje.

„U toj društvenoj hronici ostaće posebno zabilježen veliki doprinos vaše kuće da, u odlučnom trenutku za obnovu crnogorske državnosti, budete objektivan svjedok tog vremena, koji je omogućio da se čuju argumenti za i protiv, i koji je za istoriju i nova pokoljenja ostavio neprocjenjiv arhiv jednog od najznačajnijih perioda cvrnogorske istorije. Bili ste iskreno uz sve izazove i uspjehe države i u svim teškim trenucima” - naglasio je premijer Đukanović.

Predsjednik Vlade se osvnuo i na današnji koncept programa, kojim se na javnoj sceni stvara prostor na kome se argumentovano ukrštaju različiti interesi i stavovi, vode proaktivni dijalozi o pitanjima od ključnog značaja za Crnu Goru i njen razvoj kao modernog građanskog i evropskog društva.

“Ostvarujete to kroz profesionalno i objektivno informisanje, kroz podizanje kvaliteta edukacije gledalaca i slušalaca i afirmaciju sistema pozitivnih društvenih vrijednosti, kroz davanje doprinosa jačanju odgovornosti medijske zajednice, kroz kontrolu moćnih, kroz stimulaciju kreativnog i zaštitu posebnog. Ohrabruje što aktivnosti koje provodite iz godine u godinu za rezultat imaju rast povjerenja i broja slušalaca i gledalaca” - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer Đukanović je naglasio da RTCG u budućnosti mora biti kadrovski optimizovana i efikasnija, i još kreativnija i profesionalnija, prije svega odgovorna prema onima koji je finansiraju, crnogorskim građanima i, kao takva, mora da predstavlja objektivni oslonac javnog mnjenja, promoter primjene zakona, prava i pravednosti, i glas podrške razvoju.
Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?