Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић честитао јубилеј РТЦГ

Објављено: 28.11.2014. 01:17 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Мило Ђукановић упутио је, поводом јубијеја Радио-телевизије Црне Горе, честитку генералном директору РТЦГ Раду Војводићу, директорки Телевизије Радојки Рутовић и директору Радија Радојици Булатовићу.

„Задовољство ми је да честитам јубилеј свима који су свој професионални ангажман несебично посветили развоју РТЦГ, и који то данас чине, ријешени да дају снажан подстицај даљем развоју професионалног и одговорног јавног сервиса, руководећи се прије свега принципима истинитог и објективног новинарства. Ово је и прилика да се сјетимо генерација врсних професионалаца који су заслужни што данас славимо овако вриједне јубилеје, у кући која је на стабилном путу техничке модернизације, остварења финансијске одрживости, оспособљена да ухвати корак са стандардима који карактеришу јавне сервисе у државама Европске уније” - истакао је у честитки премијер Ђукановић.

Предсједник Владе је истовремено подсјетио да смо деценијама сви заједно изграђивали радио и телевизију као институције које су на медијском простору чувале нашу културу, језик, посебности и разлике које нас чине богатим друштвом и добили медијске хроничаре који су, активно биљежећи догађаје, заувијек обогатили наше друштвено сјећање.

„У тој друштвеној хроници остаће посебно забиљежен велики допринос ваше куће да, у одлучном тренутку за обнову црногорске државности, будете објективан свједок тог времена, који је омогућио да се чују аргументи за и против, и који је за историју и нова покољења оставио непроцјењив архив једног од најзначајнијих периода цврногорске историје. Били сте искрено уз све изазове и успјехе државе и у свим тешким тренуцима” - нагласио је премијер Ђукановић.

Предсједник Владе се освнуо и на данашњи концепт програма, којим се на јавној сцени ствара простор на коме се аргументовано укрштају различити интереси и ставови, воде проактивни дијалози о питањима од кључног значаја за Црну Гору и њен развој као модерног грађанског и европског друштва.

“Остварујете то кроз професионално и објективно информисање, кроз подизање квалитета едукације гледалаца и слушалаца и афирмацију система позитивних друштвених вриједности, кроз давање доприноса јачању одговорности медијске заједнице, кроз контролу моћних, кроз стимулацију креативног и заштиту посебног. Охрабрује што активности које проводите из године у годину за резултат имају раст повјерења и броја слушалаца и гледалаца” - наведено је у честитки предсједника Владе.

Премијер Ђукановић је нагласио да РТЦГ у будућности мора бити кадровски оптимизована и ефикаснија, и још креативнија и професионалнија, прије свега одговорна према онима који је финансирају, црногорским грађанима и, као таква, мора да представља објективни ослонац јавног мњења, промотер примјене закона, права и праведности, и глас подршке развоју.
Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?