Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Baru završen seminar „Evroatlantizam - sigurna luka“

Ulaskom u NATO država se ne odriče suvereniteta kao kod EU, gdje se određeni dijelovi suvereniteta prenose na nadnacionalne organe EU - konstatovano je na panelu “Položaj i uloga Skupštine Crne Gore u procesu evropskih integracija“, koji je održan na zatvaranju seminara “Evroatlantizam – sigurna luka“,u organizaciji Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i Univerziteta Donja Gorica.

U raspravi je rečeno da se nivo javne podrške u Crnoj Gori, za članstvo u NATO, ne razlikuje od nivoa podrške u drugim državama neposredno prije poziva za članstvo, te da je za razumijevanje pripadnosti evroatlantskoj porodici naroda važno kontinuirano i sveobuhvatno informisanje građana. 

Na panelu su govorili prof.dr. Lidija Čehulić - Vukadinović sa Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba prof.dr Milan Podunavac sa Humanističkih studija Univerziteta Donja Gorica, prof.dr Nebojša Vladislavljević sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu, mr Nikoleta Tomović sa Humanističkih studija UDG i mr Boris Bastijančić sa Fakulteta pravnih nauka UDG.

Opširnije možete naći na stranici Savjeta za članstvo u NATO i sajtu www.natomontenegro.me.

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?