Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Бару завршен семинар „Евроатлантизам - сигурна лука“

Уласком у НАТО држава се не одриче суверенитета као код ЕУ, гдје се одређени дијелови суверенитета преносе на наднационалне органе ЕУ - констатовано је на панелу “Положај и улога Скупштине Црне Горе у процесу европских интеграција“, који је одржан на затварању семинара “Евроатлантизам – сигурна лука“,у организацији Комуникационог тима Савјета за чланство у НАТО и Универзитета Доња Горица.

У расправи је речено да се ниво јавне подршке у Црној Гори, за чланство у НАТО, не разликује од нивоа подршке у другим државама непосредно прије позива за чланство, те да је за разумијевање припадности евроатлантској породици народа важно континуирано и свеобухватно информисање грађана. 

На панелу су говорили проф.др. Лидија Чехулић - Вукадиновић са Факултета политичких знаности из Загреба проф.др Милан Подунавац са Хуманистичких студија Универзитета Доња Горица, проф.др Небојша Владислављевић са Факултета политичких наука у Београду, мр Николета Томовић са Хуманистичких студија УДГ и мр Борис Бастијанчић са Факултета правних наука УДГ.

Опширније можете наћи на страници Савјета за чланство у НАТО и сајту www.натомонтенегро.ме.

Комуникациони тим Савјета за чланство у НАТО / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?