Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izvršena primopredaja opreme za kontrolu kontejnera i prtljaga: Potvrda uspješne saradnje između Vlade Crne Gore i Vlade NR Kine

Objavljeno: 06.03.2015. 18:00 Autor: Biro za odnose s javnošću

    
 

Potpisivanjem potvrde o primopredaji opreme za kontrolu kontejnera i prtljaga uspješno je realizovana još jedna donacija Vlade NR Kine Crnoj Gori. Potvrdu su potpisali potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei.

Današnjim potpisivanjem, kineska strana zvanično je predala crnogorskoj strani predmetnu opremu, nakon što je izvršen zajednički pregled i verifikacija količina, kvaliteta i specifikacije isporuke i sprovedena relevantna tehnička obuka.

Kineska strana je, na osnovu razmjene pisama od 17. jula 2014, obezbijedila jedan mobilni sistem za kontrolu kontejnera i četiri rentgen aparata za kontrolu prtljaga. Isporučilac opreme je kompanija NUCTECH, čiji je generalni direktor za Evropu Fu Qiyuan prisustvovao današnjem potpisivanju.

Oprema je u Luku Bar prispjela 17. decembra 2014, nakon čega je izvršen transport i montaža rentgena na aerodromu Tivat, putničkom terminalu Bar, Pošti za carinjenje u Podgorici i graničnom prelazu Dobrakovo, dok je mobilni skener za kontrolu kontejnera postavljen na Carinskom terminalu u Podgorici.

Ambasador NR Kine izrazio je zadovoljstvo kvalitetnim i blagovremenim izvršavanjem donacije i podsjetio da je Kina jedna od tri zemlje svijeta koje su u mogućnosti da proizvedu mobilne skenere za kontrolu kontejnera.

Direktor Uprave carina Vladan Joković zahvalio je na donaciji i istakao da će ona pospješiti proces modernizacije našeg carinskog sistema i doprinijeti efikasnosti u borbi protiv svih oblika kriminala i krijumčarenja roba.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?