Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Извршена примопредаја опреме за контролу контејнера и пртљага: Потврда успјешне сарадње између Владе Црне Горе и Владе НР Кине

Објављено: 06.03.2015. 18:00 Аутор: Биро за односе с јавношћу

    
 

Потписивањем потврде о примопредаји опреме за контролу контејнера и пртљага успјешно је реализована још једна донација Владе НР Кине Црној Гори. Потврду су потписали потпредсједник Владе проф. др Вујица Лазовић и амбасадор НР Кине у Црној Гори Цуи Џивеи.

Данашњим потписивањем, кинеска страна званично је предала црногорској страни предметну опрему, након што је извршен заједнички преглед и верификација количина, квалитета и спецификације испоруке и спроведена релевантна техничка обука.

Кинеска страна је, на основу размјене писама од 17. јула 2014, обезбиједила један мобилни систем за контролу контејнера и четири рентген апарата за контролу пртљага. Испоручилац опреме је компанија НУЦТЕЦХ, чији је генерални директор за Европу Фу Qиyуан присуствовао данашњем потписивању.

Опрема је у Луку Бар приспјела 17. децембра 2014, након чега је извршен транспорт и монтажа рентгена на аеродрому Тиват, путничком терминалу Бар, Пошти за царињење у Подгорици и граничном прелазу Добраково, док је мобилни скенер за контролу контејнера постављен на Царинском терминалу у Подгорици.

Амбасадор НР Кине изразио је задовољство квалитетним и благовременим извршавањем донације и подсјетио да је Кина једна од три земље свијета које су у могућности да произведу мобилне скенере за контролу контејнера.

Директор Управе царина Владан Јоковић захвалио је на донацији и истакао да ће она поспјешити процес модернизације нашег царинског система и допринијети ефикасности у борби против свих облика криминала и кријумчарења роба.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?