Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret premijera Đukanovića i Borisova u Sofiji: Crna Gora spemna za članstvo u NATO

Objavljeno: 27.03.2015. 18:15 Autor: Biro za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Republici Bugarskoj, susreo se danas sa svojim domaćinom - predsjednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovim.

Predsjednici dviju vlada su u razgovoru razmijenili mišljenja o napretku Crne Gore u evroatlantskim integracijama i o bilateralnim odnosima između dvije zemlje.

Premijer Borisov je istakao da Bugarska smatra da je Crna Gora spremna za članstvo u NATO i da se nada pozivu za članstvo u decembru mjesecu ove godine. Njegova zemlja će u tom cilju nastaviti sa snažnom podrškom Crnoj Gori za ispunjenje tog našeg državnog prioriteta, ocijenivši da je prijem Crne Gore u interesu i Bugarske i stabilnosti cijelog regiona.

Premijeri Đukanović i Borisov su razgovarali i o bilateralnim odnosima Crne Gore i Bugarske, za koje su ocijenili da su odlični i bez otvorenih pitanja, što otvara prostor za razvoj saradnje u oblasti ekonomije. U tom cilju je pokrenuta i inicijativa za otvaranje direktne avio linije između dvije zemlje.
  

Tokom susreta predsjednika vlada, ministri kulture dvije zemlje Pavle Goranović i Veždi Rašidov potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti kulture.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?