Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет премијера Ђукановића и Борисова у Софији: Црна Гора спемна за чланство у НАТО

Објављено: 27.03.2015. 18:15 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, који борави у званичној посјети Републици Бугарској, сусрео се данас са својим домаћином - предсједником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовим.

Предсједници двију влада су у разговору размијенили мишљења о напретку Црне Горе у евроатлантским интеграцијама и о билатералним односима између двије земље.

Премијер Борисов је истакао да Бугарска сматра да је Црна Гора спремна за чланство у НАТО и да се нада позиву за чланство у децембру мјесецу ове године. Његова земља ће у том циљу наставити са снажном подршком Црној Гори за испуњење тог нашег државног приоритета, оцијенивши да је пријем Црне Горе у интересу и Бугарске и стабилности цијелог региона.

Премијери Ђукановић и Борисов су разговарали и о билатералним односима Црне Горе и Бугарске, за које су оцијенили да су одлични и без отворених питања, што отвара простор за развој сарадње у области економије. У том циљу је покренута и иницијатива за отварање директне авио линије између двије земље.
  

Током сусрета предсједника влада, министри културе двије земље Павле Горановић и Вежди Рашидов потписали су Споразум о сарадњи у области културе.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?