Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pejanović-Đurišić u Bijeloj kući: Potvrđen kontinuitet američke podrške

Objavljeno: 28.03.2015. 17:00 Autor: Ministarstvo odbrane

modMinistarka odbrane Crne Gore prof. dr. Milica Pejanović-Đurišić, razgovarala je u Bijeloj kući sa Kolinom Kalom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena i savjetnikom predsjednika SAD i Direktorom za evropska pitanja u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Čarlsom Kapčanom.

Tokom sastanka sa Kalom, još jednom je naglašena podrška SAD članstvu Crne Gore u NATO, konstatovan je vidan napredak u realizaciji ključnih reformi koje je Crna Gora ostvarila nakon samita Alijanse u Velsu, a razmotreni su i planovi za nastavak aktivnosti sa ciljem da se dostignu neophodni standardi. Bilo je riječi o značaju koji članstvo Crne Gore u NATO ima za stabilnost regiona i Evrope.

U susret najavljenoj decembarskoj procjeni o spremnosti Crne Gore da se priključi Alijansi, ministarka Pejanović-Đurišić je o dostignutim rezultatima u procesu NATO integracija razgovarala sa Čarlsom Kapčanom. Tom sastanku je prisustvovao i direktor za pitanja odbrane u Nacionalnom savjetu za bezbjednost Bijele kuće, Stiven Flanagan. Sagovornici su posebno potencirali partnerski odnos Crne Gore, njeno učešće u misiji u Avganistanu i drugim aktivnostima koje potvrđuju da Crna Gora dijeli sa svojim NATO saveznicima vrijednosti i principe na kojima počivaju demokratska društva.

Ministarstvo odbrane

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?