Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Пејановић-Ђуришић у Бијелој кући: Потврђен континуитет америчке подршке

Објављено: 28.03.2015. 17:00 Аутор: Министарство одбране

modМинистарка одбране Црне Горе проф. др. Милица Пејановић-Ђуришић, разговарала је у Бијелој кући са Колином Калом, савјетником за националну безбједност потпредсједника САД Џозефа Бајдена и савјетником предсједника САД и Директором за европска питања у Савјету за националну безбједност Чарлсом Капчаном.

Током састанка са Калом, још једном је наглашена подршка САД чланству Црне Горе у НАТО, констатован је видан напредак у реализацији кључних реформи које је Црна Гора остварила након самита Алијансе у Велсу, а размотрени су и планови за наставак активности са циљем да се достигну неопходни стандарди. Било је ријечи о значају који чланство Црне Горе у НАТО има за стабилност региона и Европе.

У сусрет најављеној децембарској процјени о спремности Црне Горе да се прикључи Алијанси, министарка Пејановић-Ђуришић је о достигнутим резултатима у процесу НАТО интеграција разговарала са Чарлсом Капчаном. Том састанку је присуствовао и директор за питања одбране у Националном савјету за безбједност Бијеле куће, Стивен Фланаган. Саговорници су посебно потенцирали партнерски однос Црне Горе, њено учешће у мисији у Авганистану и другим активностима које потврђују да Црна Гора дијели са својим НАТО савезницима вриједности и принципе на којима почивају демократска друштва.

Министарство одбране

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?