Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Vlada i A2A usaglasile Privremeni ugovor

Objavljeno: 01.04.2015. 03:02 Autor: Biro za odnose s javnošću
Vlada Crne Gore i kompanija A2A S.p.A. su, kao dva vodeća akcionara Elektroprivrede Crne Gore a.d. Nikšić (EPCG) u cilju regulisanja međusobnih odnosa nakon isteka perioda važenja EPCG ugovora (odnosno nakon 1. aprila 2015. godine), usaglasile Privremeni ugovor na period od tri mjeseca. Ovaj ugovor ne predstavlja produženje EPCG ugovora već je potpuno nov i samostalan sporazum između Države Crne Gore i A2A S.p.A.

Privremeni ugovor ima za cilj stvaranje okvira za dalje pregovore o zaključenju novog ugovora akcionara EPCG-a kao i obezbjeđivanje nesmetanog obavljanja daljih aktivnosti neophodnih za realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Tokom trajanja privremenog ugovora A2A S.p.A nastavlja sa upravljanjem EPCG-om u istom obimu koji mu je bio omogućen kroz EPCG Ugovor.

Izgradnja drugog bloka termoelektrane Pljevlja je jasno predviđena kao osnovni postulat privremenog ugovora i kao najznačajniji uslov za nastavak saradnje i daljih pregovora sa A2A. Ukoliko do 30. juna 2015. godine, ne bude pronađeno zajedničko rješenje za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja Privremeni ugovor će prestati da važi; u tom slučaju će država preuzeti upravljanje nad EPCG-om i nastaviti samostalnu realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja bez obzira na poziciju A2A S.p.A.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?