Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Влада и А2А усагласиле Привремени уговор

Објављено: 01.04.2015. 03:02 Аутор: Биро за односе с јавношћу
Влада Црне Горе и компанија А2А С.п.А. су, као два водећа акционара Електропривреде Црне Горе а.д. Никшић (ЕПЦГ) у циљу регулисања међусобних односа након истека периода важења ЕПЦГ уговора (односно након 1. априла 2015. године), усагласиле Привремени уговор на период од три мјесеца. Овај уговор не представља продужење ЕПЦГ уговора већ је потпуно нов и самосталан споразум између Државе Црне Горе и А2А С.п.А.

Привремени уговор има за циљ стварање оквира за даље преговоре о закључењу новог уговора акционара ЕПЦГ-а као и обезбјеђивање несметаног обављања даљих активности неопходних за реализацију изградње другог блока Термоелектране Пљевља. Током трајања привременог уговора А2А С.п.А наставља са управљањем ЕПЦГ-ом у истом обиму који му је био омогућен кроз ЕПЦГ Уговор.

Изградња другог блока термоелектране Пљевља је јасно предвиђена као основни постулат привременог уговора и као најзначајнији услов за наставак сарадње и даљих преговора са А2А. Уколико до 30. јуна 2015. године, не буде пронађено заједничко рјешење за изградњу другог блока Термоелектране Пљевља Привремени уговор ће престати да важи; у том случају ће држава преузети управљање над ЕПЦГ-ом и наставити самосталну реализацију изградње другог блока Термоелектране Пљевља без обзира на позицију А2А С.п.А.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?