Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade razgovarao u Briselu sa predsjednikom Evropske komisije: EK impresionirana napretkom Crne Gore u evropskim integracijama

Objavljeno: 14.04.2015. 19:58 Autor: Biro za odnose s javnošću
  

Predsjednik Vlade Milo Đukanović započeo je posjetu Briselu sastankom sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom. Predsjednik Evropske komisije je na prvom sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore od kako je preuzeo tu dužnost rekao da je Evropska komisija impersionana napretkom Crne Gore u procesu evropskih integracija.

„Crna Gora je ostvarila impresivan ekonomski napredak i stabilnost javnih finansija“ – dodao je predsjednik Evropske komisije. Na sastanku je ocijenjeno da je posvećenost Crne Gore unapređenju vladavine prava i slobode medija ohrabrujuća.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović iskazao je zadovoljstvo susretom i prijemom u Evropskoj komisiji ističući punu posvećenost Vlade Crne Gore sprovođenju reformi i pregovaračkom procesu o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji. U tom kontekstu pozdravio je opredijeljenost Evropske komisije da nastavi podršku politici otvorenih vrata za zemlje Zapadnog Balkana. Premijer je ponovio značaj infrastrukturnog povezivanja regiona kako unutar same regije tako i sa Evropskom unijom, kao i ukupnog ekonomskog razvoja za dalji proces integracija i napredak.

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?