Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе разговарао у Бриселу са предсједником Европске комисије: ЕК импресионирана напретком Црне Горе у европским интеграцијама

Објављено: 14.04.2015. 19:58 Аутор: Биро за односе с јавношћу
  

Предсједник Владе Мило Ђукановић започео је посјету Бриселу састанком са предсједником Европске комисије Жан-Клодом Јункером. Предсједник Европске комисије је на првом састанку са предсједником Владе Црне Горе од како је преузео ту дужност рекао да је Европска комисија имперсионана напретком Црне Горе у процесу европских интеграција.

„Црна Гора је остварила импресиван економски напредак и стабилност јавних финансија“ – додао је предсједник Европске комисије. На састанку је оцијењено да је посвећеност Црне Горе унапређењу владавине права и слободе медија охрабрујућа.

Предсједник Владе Мило Ђукановић исказао је задовољство сусретом и пријемом у Европској комисији истичући пуну посвећеност Владе Црне Горе спровођењу реформи и преговарачком процесу о приступању Црне Горе Европској унији. У том контексту поздравио је опредијељеност Европске комисије да настави подршку политици отворених врата за земље Западног Балкана. Премијер је поновио значај инфраструктурног повезивања региона како унутар саме регије тако и са Европском унијом, као и укупног економског развоја за даљи процес интеграција и напредак.

БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?