Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak predstavnika nadležnih ministarstava i kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Albanije, o pripremnim aktivnostima za implementaciju projekta Jadransko-jonskog gasovoda

Objavljeno: 24.04.2015. 22:40 Autor: Ministarstvo ekonomije / Biro za odnose s javnošću
Memorandum o razumijevanju između Plinacro-a, Montenegro Bonusa i Albpetrola, kojim će se osnovati zajednička radna tijela za implementaciju projekta Jadransko-jonskog gasovoda treba potpisati u skorije vrijeme - jedan je od zaključaka sastanka u Slanom kod Duborovnika, na kojem se raspravljalo o trenutnom stanju i budućim koracima u implementaciji pripremnih aktivnosti u sklopu tog strateškog regionalnog projekta. Sastanku su prisustvovali visoki predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Republike Hrvatske i Albanije, te predstavnici kompanija Montenegro Bonus, Plinacro i Albpetrol, operatora transportnih sistema pomenutih zemalja, zaduženih za implementaciju projekta.

Na sastanku je postignuta saglasnost o intenziviranju daljih aktivnosti, sa ciljem koordinacije i što efikasnijeg zajedničkog djelovanja.

Projekat Jonsko-jadranskog gasovoda, koji predstavlja sponu između projekta Transjadranskog gasovoda (TAP) i postojećeg hrvatskog gasnog transportnog sistema, omogućiće snabdijevanje prirodnim gasom Albanije, Crne Gore, juga Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i zemalja u okruženju, iz novih, prije svega, kaspijskih i srednjeistočnih izvora. Njegov kapacitet iznosi pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, a ukupno je dug 510 kilometara, dok ukupna ulaganja iznose 620 miliona eura.

Ministarstvo ekonomije / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?