Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак представника надлежних министарстава и компанија из Црне Горе, Хрватске и Албаније, о припремним активностима за имплементацију пројекта Јадранско-јонског гасовода

Меморандум о разумијевању између Плинацро-а, Монтенегро Бонуса и Албпетрола, којим ће се основати заједничка радна тијела за имплементацију пројекта Јадранско-јонског гасовода треба потписати у скорије вријеме - један је од закључака састанка у Сланом код Дуборовника, на којем се расправљало о тренутном стању и будућим корацима у имплементацији припремних активности у склопу тог стратешког регионалног пројекта. Састанку су присуствовали високи представници надлежних министарстава Црне Горе, Републике Хрватске и Албаније, те представници компанија Монтенегро Бонус, Плинацро и Албпетрол, оператора транспортних система поменутих земаља, задужених за имплементацију пројекта.

На састанку је постигнута сагласност о интензивирању даљих активности, са циљем координације и што ефикаснијег заједничког дјеловања.

Пројекат Јонско-јадранског гасовода, који представља спону између пројекта Трансјадранског гасовода (ТАП) и постојећег хрватског гасног транспортног система, омогућиће снабдијевање природним гасом Албаније, Црне Горе, југа Босне и Херцеговине, Хрватске, али и земаља у окружењу, из нових, прије свега, каспијских и средњеисточних извора. Његов капацитет износи пет милијарди кубних метара гаса годишње, а укупно је дуг 510 километара, док укупна улагања износе 620 милиона еура.

Министарство економије / Биро за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?