Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Objavljeno: 01.05.2015. 00:17 Autor: Biro za operativnu koordinaciju

BiroDanas je, na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igora Lukšića, održana četvrta po redu sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković.

Na dvevnom redu sjednice bilo je pitanje neovlašćenog iznošenja u javnosti zvanične službene dokumentacije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Savjeta za članstvo u NATO, i s tim u vezi posljedica po rad državnih organa u kontekstu aktuelnih integracionih procesa.

Ocjenjeno je da pomenute aktivnosti imaju za cilj pokušaj kompromitacije državnih institucija i zvanične politike, prije svega sa aspekta napora da Crna Gora do kraja 2015. godine dobije poziv za članstvo u NATO.

U tom smislu Biro za operativnu koordinaciju je zaključio da nadležni državni organi, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na sveobuhvatan način treba da intenziviraju sprovođenje već započetih aktivnosti u pravcu identifikacije lica odgovornih za iznošenje službenih dokumenata, i sljedstveno tome sagledaju postojanje elemenata krivično pravne i druge vrste odgovornosti.

Biro će, u domenu svoga rada, u narednom periodu nastaviti da prati aktivnosti koje preduzimaju nadležne institucije u cilju rasvjetljavanja pomenutog događaja, time dajući punu podršku i aktivno doprinoseći uspješnosti procesa NATO integracija.

Sjednici su, po pozivu, prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija dr Igor Lukšić, kao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Biro za operativnu koordinaciju

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?