Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Бироа за оперативну координацију

Објављено: 01.05.2015. 00:17 Аутор: Биро за оперативну координацију

BiroДанас је, на иницијативу потпредсједника Владе и министра вањских послова и европских интеграција др Игора Лукшића, одржана четврта по реду сједница Бироа за оперативну координацију и усклађивање активности органа који чине обавјештајно безбједносни сектор. Сједницом је предсједавао потпредсједник Владе и координатор Бироа Душко Марковић.

На двевном реду сједнице било је питање неовлашћеног изношења у јавности званичне службене документације Министарства вањских послова и европских интеграција и Савјета за чланство у НАТО, и с тим у вези посљедица по рад државних органа у контексту актуелних интеграционих процеса.

Оцјењено је да поменуте активности имају за циљ покушај компромитације државних институција и званичне политике, прије свега са аспекта напора да Црна Гора до краја 2015. године добије позив за чланство у НАТО.

У том смислу Биро за оперативну координацију је закључио да надлежни државни органи, у складу са законским овлашћењима, на свеобухватан начин треба да интензивирају спровођење већ започетих активности у правцу идентификације лица одговорних за изношење службених докумената, и сљедствено томе сагледају постојање елемената кривично правне и друге врсте одговорности.

Биро ће, у домену свога рада, у наредном периоду наставити да прати активности које предузимају надлежне институције у циљу расвјетљавања поменутог догађаја, тиме дајући пуну подршку и активно доприносећи успјешности процеса НАТО интеграција.

Сједници су, по позиву, присуствовали потпредсједник Владе и министар вањских послова и европских интеграција др Игор Лукшић, као и врховни државни тужилац Ивица Станковић.

Биро за оперативну координацију

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?