Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Đukanović - Uehara: Riješenost Crne Gore da postane članica NATO - najbolji je put za njene građane i njenu sigurnu budućnost

Objavljeno: 25.07.2015. 00:18 Autor: Biro za odnose s javnošću

Biro

Video: Susret premijera Đukanovića sa ambasadorkom Sjedninjenih Američkih Država Margaret En Ueharom - kadrovi

Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedninjenih Američkih Država Margaret En Ueharom, sa kojom je razgovarao o napretku Crne Gore u ostvarivanju našeg najznačajnijeg spoljnopolitičkog prioriteta - članstva u NATO i ukupnim bilateralnim odnosima dvije države.

„Riješenost Crne Gore da postane članica NATO najbolji je put za njene građane i njenu sigurnu budućnost. Stoga će SAD i dalje pružati snažnu podršku evroatlantskom opredjeljenju Crne Gore i savladavanju preostalih izazova iz NATO agende“ - rekla je ambasadorka Uehara.

Predsjednik Đukanović zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na kontinuiranoj podršci te zemlje Crnoj Gori, cijeneći je izuzetno značajnom za ostvarivanje naših strateških ciljeva i ukupan društveni razvoj. Ukazao je na postignute rezultate u poslednjim dionicama puta ka članstvu Crne Gore u NATO - jačanju vladavine prava i posvećenu kampanju za dostizanje što veće podrške građana Crne Gore. Premijer Đukanović je iskazao uvjerenje da ćemo uz našu punu predanost i snažnu podršku SAD-a, utemeljenu na ostvarenim rezultatima, dobiti poziv do kraja godine.

U razgovorima je zaključeno da će, i u narednom periodu, posebno značajna biti intenzivna saradnja na najvišem nivou između administracija dvije države.

Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?