Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Ђукановић - Уехара: Ријешеност Црне Горе да постане чланица НАТО - најбољи је пут за њене грађане и њену сигурну будућност

Објављено: 25.07.2015. 00:18 Аутор: Биро за односе с јавношћу

Biro

Видео: Сусрет премијера Ђукановића са амбасадорком Сједнињених Америчких Држава Маргарет Ен Уехаром - кадрови

Предсједник Владе Мило Ђукановић састао се данас са амбасадорком Сједнињених Америчких Држава Маргарет Ен Уехаром, са којом је разговарао о напретку Црне Горе у остваривању нашег најзначајнијег спољнополитичког приоритета - чланства у НАТО и укупним билатералним односима двије државе.

„Ријешеност Црне Горе да постане чланица НАТО најбољи је пут за њене грађане и њену сигурну будућност. Стога ће САД и даље пружати снажну подршку евроатлантском опредјелјенју Црне Горе и савладавању преосталих изазова из НАТО агенде“ - рекла је амбасадорка Уехара.

Предсједник Ђукановић захвалио је Сједињеним Америчким Државама на континуираној подршци те земље Црној Гори, цијенећи је изузетно значајном за остваривање наших стратешких циљева и укупан друштвени развој. Указао је на постигнуте резултате у последњим дионицама пута ка чланству Црне Горе у НАТО - јачању владавине права и посвећену кампању за достизање што веће подршке грађана Црне Горе. Премијер Ђукановић је исказао увјерење да ћемо уз нашу пуну преданост и снажну подршку САД-а, утемељену на оствареним резултатима, добити позив до краја године.

У разговорима је закључено да ће, и у наредном периоду, посебно значајна бити интензивна сарадња на највишем нивоу између администрација двије државе.

Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?