Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Orban Đukanoviću tokom razgovora u Sudžou: Poziv u NATO biće kruna vašeg djela i vaših napora

Objavljeno: 24.11.2015. 15:50 Autor: Služba za odnose s javnošću
 
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas u Sudžou s predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom
Mađarski premijer je izrazio žaljenje zbog nedavnog odlaganja njegove posjete i spremnost da uskoro zvanično posjeti Crnu Goru.

Premijer Đukanović je zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci i pomoći našoj zemlji i regionu, i upoznao ga s napretkom u evroatlantskoj integraciji i u procesu pregovora sa EU. Velike zasluge za naše uspjehe ima Mađarska, koja je i posvećena kontakt država za NATO za Crnu Goru, rekao je Đukanović. Razuđenost i kvalitet bilateralne saradnje na nivou je naših odličnih političkih odnosa, istakao je on.

I Orban je odnose dvije zemlje ocijenio prijateljskim. Mi podržavamo integracije Crne Gore i Zapadnog Balkana, između ostalog i zato što takvi lideri danas trebaju Evropi. Istorija moderne Crne Gore veže se uz Vaše ime, rekao je Orban. 
Poziv u NATO biće kruna vašeg djela i vaših napora. Mi želimo da što više država Zapadnog Balkana bude u integracijama, jer je to u zajedničkom interesu, istakao je mađarski premijer.

Đukanović i Orban su posebno naglasili doprinos međuvladine komisije za koordinaciju i razvoj ekonomske i ukupne saradnje. Oni su se složili da mehanizam 16+1, čiji se Samit po prvi put održava u Kini, kao i Berlinski proces, doprinose jačanju ne samo regionalne, već i bilateralne saradnje između država članica.

Služba za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?