Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Орбан Ђукановићу током разговора у Суџоу: Позив у НАТО биће круна вашег дјела и ваших напора

Објављено: 24.11.2015. 15:50 Аутор: Служба за односе с јавношћу
 
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се данас у Суџоу с предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном
Мађарски премијер је изразио жаљење због недавног одлагања његове посјете и спремност да ускоро званично посјети Црну Гору.

Премијер Ђукановић је захвалио Мађарској на континуираној подршци и помоћи нашој земљи и региону, и упознао га с напретком у евроатлантској интеграцији и у процесу преговора са ЕУ. Велике заслуге за наше успјехе има Мађарска, која је и посвећена контакт држава за НАТО за Црну Гору, рекао је Ђукановић. Разуђеност и квалитет билатералне сарадње на нивоу је наших одличних политичких односа, истакао је он.

И Орбан је односе двије земље оцијенио пријатељским. Ми подржавамо интеграције Црне Горе и Западног Балкана, између осталог и зато што такви лидери данас требају Европи. Историја модерне Црне Горе веже се уз Ваше име, рекао је Орбан. 
Позив у НАТО биће круна вашег дјела и ваших напора. Ми желимо да што више држава Западног Балкана буде у интеграцијама, јер је то у заједничком интересу, истакао је мађарски премијер.

Ђукановић и Орбан су посебно нагласили допринос међувладине комисије за координацију и развој економске и укупне сарадње. Они су се сложили да механизам 16+1, чији се Самит по први пут одржава у Кини, као и Берлински процес, доприносе јачању не само регионалне, већ и билатералне сарадње између држава чланица.

Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?