Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Minhen: Sastali se predsjednici vlada Crne Gore i Gruzije

Objavljeno: 13.02.2016. 01:52 Autor: Služba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se u petak, tokom Minhenske bezbjednosne Konferencije, sa premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem.

Gruzijski premijer je čestitao Crnoj Gori pozivnicu za NATO i napredak u pregovaračkom procesu sa EU, izražavajući interesovanje za crnogorska iskustva u integracionim procesima. On je takođe izrazio spremnost za produbljavanje partnersta između dviju zemalja u svim oblastima, na dobrim osnovama kulturološke bliskosti i tradicionslnog prijateljstva naših naroda.

Premijer Đukanović je cestitao premijeru Kvirikašviliju nedavni izbor za predsjednika Vlade, i istakao da je Crna Gora do kraja otvorena da podijeli stečena znanja i iskustva na putu u NATO i EU.

Posebno je naglasio mogućnosti saradnje u poljoprivredi, energetici, turizmu i drugim oblastima.

Predsjednici Vlada Crne Gore i Gruzije dogovirili su razmjenu posjeta tokom ove godine u kojoj Crna Gora slavi prvu deceniju, a Gruzija četvrt vijeka nezavisnosti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?