Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Минхен: Састали се предсједници влада Црне Горе и Грузије

Објављено: 13.02.2016. 01:52 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић састао се у петак, током Минхенске безбједносне Конференције, са премијером Грузије Гиоргијем Квирикашвилијем.

Грузијски премијер је честитао Црној Гори позивницу за НАТО и напредак у преговарачком процесу са ЕУ, изражавајући интересовање за црногорска искуства у интеграционим процесима. Он је такође изразио спремност за продубљавање партнерста између двију земаља у свим областима, на добрим основама културолошке блискости и традиционслног пријатељства наших народа.

Премијер Ђукановић је цеститао премијеру Квирикашвилију недавни избор за предсједника Владе, и истакао да је Црна Гора до краја отворена да подијели стечена знања и искуства на путу у НАТО и ЕУ.

Посебно је нагласио могућности сарадње у пољопривреди, енергетици, туризму и другим областима.

Предсједници Влада Црне Горе и Грузије договирили су размјену посјета током ове године у којој Црна Гора слави прву деценију, а Грузија четврт вијека независности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?