Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Ivanović: Aktuelne političke promjene opravdane ako donesu veći nivo toleracije i povjerenja

Objavljeno: 27.05.2016. 23:08 Autor: Služba za odnose sa javnošću

Video: Odgovor potpredsjednika Ivanovića na pitanje studenta

Potpredsjednik Vlade prof. dr Petar Ivanović učestvovao je danas na Cetinju u radu Parlamenta studenata, koji već drugu godinu zaredom organizuju Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO. Tema parlamentarne diskusije, koja se odvija po ugledu na premijerski sat, bila je “Spoljna politika Crne Gore: 2006 – 2016”.

Odgovarajući na pitanje studenta o mogućem ugrožavanju kontinuiteta napretka u oblasti poljoprivrede s obzirom na aktuelna politička depšavanja i promjenu na čelu resora poljoprivrede, potpredsjednik Ivanović je kazao da će se „brojne aktivnosti na međunarodnom planu u jednom dijelu usporiti, a u nekim slučajevima i zaustaviti“ „Ako će cijena koju ćemo platiti donijeti veći nivo tolerancije, povjerenja i razumijevanja onda će kratkoročna žrtva koju će podnijeti poljoprivredni proizvođači donijeti nešto mnogo važnije za naše društvo u cjelini“, kazao je između ostalog potpredsjednik Ivanović.

Na sjednici Parlamenta učestvovalo je oko 50 studenata sa Univerziteta Crne Gore, univerziteta Donja Gorica i Mediteran i Fakulteta za državne i evropske stidije. na pitanja studenata odgovarali su potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara, ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hlobenj i nacionalni koordintor za NATO ambasador Vesko Garčević.

Služba za odnose sa javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?