Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Ивановић: Актуелне политичке промјене оправдане ако донесу већи ниво толерације и повјерења

Објављено: 27.05.2016. 23:08 Аутор: Служба за односе са јавношћу

Видео: Одговор потпредсједника Ивановића на питање студента

Потпредсједник Владе проф. др Петар Ивановић учествовао је данас на Цетињу у раду Парламента студената, који већ другу годину заредом организују Студентски парламент Универзитета Црне Горе, у сарадњи са Комуникационим тимом Савјета за чланство у НАТО. Тема парламентарне дискусије, која се одвија по угледу на премијерски сат, била је “Спољна политика Црне Горе: 2006 – 2016”.

Одговарајући на питање студента о могућем угрожавању континуитета напретка у области пољопривреде с обзиром на актуелна политичка депшавања и промјену на челу ресора пољопривреде, потпредсједник Ивановић је казао да ће се „бројне активности на међународном плану у једном дијелу успорити, а у неким случајевима и зауставити“ „Ако ће цијена коју ћемо платити донијети већи ниво толеранције, повјерења и разумијевања онда ће краткорочна жртва коју ће поднијети пољопривредни произвођачи донијети нешто много важније за наше друштво у цјелини“, казао је између осталог потпредсједник Ивановић.

На сједници Парламента учествовало је око 50 студената са Универзитета Црне Горе, универзитета Доња Горица и Медитеран и Факултета за државне и европске стидије. на питања студената одговарали су потпредсједник Владе Црне Горе Петар Ивановић, главни политички савјетник предсједника Владе Црне Горе Милан Роћен, државни секретар за европске интеграције и главни преговарач амбасадор Александар Андрија Пејовић, градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Богдановић, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Маргарет Ен Уехара, амбасадор Словачке у Црној Гори Роман Хлобењ и национални координтор за НАТО амбасадор Веско Гарчевић.

Служба за односе са јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?