Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio ambasadora Republike Turske

Objavljeno: 26.07.2016. 02:28 Autor: Služba za odnose s javnošću
                                                                                                             
Služba za odnose s javnošću(Podgorica, 25. jul 2016.) – Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je u ponedjeljak ambasadora Republike Turske Serhata Galipa.

Ambasador je informisao Premijera o političkim događajima u Turskoj kao i o tome da je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u prošao u proceduri odgovarajuća parlamentarna tijela čime je otvoren put za skoru ratifikaciju Protokola u Velikoj narodnoj skupštini Turske.

Premijer Đukanović je ocijeno značajnom što skoriju stabilizaciju stanja u Turskoj izrazivši istovremeno u ime Vlade i u svoje ime saučešće porodicama stradalih u pokušaju državnog udara. Govoreći o okončanju procesa učlanjenja Crne Gore u NATO predsjednik Vlade je rekao da naša zemlja cijeni to što Republika Turska podržava proces naše evroatlantske integracije od njegovog početka.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da su odnosi dviju država odlični što simbolično potvrđuje i predstojeće otvaranje izložbe crnogorsko-turskih odnosa koju zajedno pripremaju Ambasada Republike Turske i Državni arhiv Crne Gore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?