Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио амбасадора Републике Турске

Објављено: 26.07.2016. 02:28 Аутор: Служба за односе с јавношћу
                                                                                                             
Služba za odnose s javnošću(Подгорица, 25. јул 2016.) – Предсједник Владе Мило Ђукановић примио је у понедјељак амбасадора Републике Турске Серхата Галипа.

Амбасадор је информисао Премијера о политичким догађајима у Турској као и о томе да је Протокол о приступању Црне Горе НАТО-у прошао у процедури одговарајућа парламентарна тијела чиме је отворен пут за скору ратификацију Протокола у Великој народној скупштини Турске.

Премијер Ђукановић је оцијено значајном што скорију стабилизацију стања у Турској изразивши истовремено у име Владе и у своје име саучешће породицама страдалих у покушају државног удара. Говорећи о окончању процеса учлањења Црне Горе у НАТО предсједник Владе је рекао да наша земља цијени то што Република Турска подржава процес наше евроатлантске интеграције од његовог почетка.

На састанку је обострано оцијењено да су односи двију држава одлични што симболично потврђује и предстојеће отварање изложбе црногорско-турских односа коју заједно припремају Амбасада Републике Турске и Државни архив Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?