Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Savjetnik predsjednika Vlade Vojin Vlahović učestvovao u radu GS Konfindustrije Balkan

Objavljeno: 20.10.2016. 20:56 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Savjetnik predsjednika Vlade Vojin Vlahović učestvovao je u radu Generalne skupštine Konfindustrije Balkan koja je održana u Bukureštu 19. oktobra 2016. godine. Crna Gora je ove godine prvi put učestvovala na ovom događaju, nakon što je u julu ove godine u Podgorici otvorena kancelarija Udruženja italijanskih kompanija u Crnoj Gori (ASSIMONT). Konfindustija je renomirano i najveće udruženje italijanskih kompanija, sa više od 150.000 članica i 242 teritorijalna udruženja. Konfindustrija Balkan je savez udruženja italijanskih kompanija koje posluju na Balkanu, osnovana 2010.godine.

Savjetnik Vlahović je istakao zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora po prvi put učestvuje u radu Generalne skupštine Konfindustrije Balkan, što je istovremeno potvrda uloge Crne Gore kao značajne investicione destinacije, odnosno njene uloge u jačanju stabilnosti i ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana. On je upoznao delegate i goste Skupštine sa aktuelnom ekonomskom slikom Crne Gore, kao i napretkom naše zemlje na putu ka NATO i EU. Crna Gora je, rekao je Vlahović, politički i makroekonomski stabilna zemlja, sa značajnim potencijalom za strane investicije u sektorima energetike, turizma, saobraćajne infrastrukture i prerađivačke industrije. Ocijenio je prisustvo Konfindustrije izuzetno važnim za dalji razvoj ekonomskih odnosa Italije i Crne Gore, odnosno za italijanske investicije u Crnu Goru. Italija je već sada najveći strani investitor u Crnoj Gori preko kompanija a2a i Terne, koje doprinose snažnom razvoju našeg energetskog sektora. Postavljanje podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije od strane Terne, doprinijeće pozicioniranju Crne Gore kao važnog energetskog čvorišta Regiona.

Na Generalnoj skupštini Konfindustrije Balkan učestovali su predsjednik Konfindustrije Vinćenco Boća (Vincenzo Boccia), predsjednik Konfindustrije Balkan Mauro Maria Anđelini (Angelini), potpredsjednik Vlade i ministar ekonomije Rumunije Kostin Bork (Costin Borc), ministar finansija Rumunije Anka Dragu (Anca), kao i visoki predstavnici vlada zemalja članica Konfindustrije Balkan.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?