Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјетник предсједника Владе Војин Влаховић учествовао у раду ГС Конфиндустрије Балкан

Савјетник предсједника Владе Војин Влаховић учествовао је у раду Генералне скупштине Конфиндустрије Балкан која је одржана у Букурешту 19. октобра 2016. године. Црна Гора је ове године први пут учествовала на овом догађају, након што је у јулу ове године у Подгорици отворена канцеларија Удружења италијанских компанија у Црној Гори (АССИМОНТ). Конфиндустија је реномирано и највеће удружење италијанских компанија, са више од 150.000 чланица и 242 територијална удружења. Конфиндустрија Балкан је савез удружења италијанских компанија које послују на Балкану, основана 2010.године.

Савјетник Влаховић је истакао задовољство чињеницом да Црна Гора по први пут учествује у раду Генералне скупштине Конфиндустрије Балкан, што је истовремено потврда улоге Црне Горе као значајне инвестиционе дестинације, односно њене улоге у јачању стабилности и економске сарадње између земаља Западног Балкана. Он је упознао делегате и госте Скупштине са актуелном економском сликом Црне Горе, као и напретком наше земље на путу ка НАТО и ЕУ. Црна Гора је, рекао је Влаховић, политички и макроекономски стабилна земља, са значајним потенцијалом за стране инвестиције у секторима енергетике, туризма, саобраћајне инфраструктуре и прерађивачке индустрије. Оцијенио је присуство Конфиндустрије изузетно важним за даљи развој економских односа Италије и Црне Горе, односно за италијанске инвестиције у Црну Гору. Италија је већ сада највећи страни инвеститор у Црној Гори преко компанија а2а и Терне, које доприносе снажном развоју нашег енергетског сектора. Постављање подморског енергетског кабла између Црне Горе и Италије од стране Терне, допринијеће позиционирању Црне Горе као важног енергетског чворишта Региона.

На Генералној скупштини Конфиндустрије Балкан учестовали су предсједник Конфиндустрије Винћенцо Боћа (Винцензо Боцциа), предсједник Конфиндустрије Балкан Мауро Мариа Анђелини (Ангелини), потпредсједник Владе и министар економије Румуније Костин Борк (Цостин Борц), министар финансија Румуније Анка Драгу (Анца), као и високи представници влада земаља чланица Конфиндустрије Балкан.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?