Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Marković na sastanku sa Ajhorst: Izbori fer i demokratski, očekuje se brzo fomiranje nove vlade

Video: Susret potpredsjednika Duška Markovića sa direktorkom za Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinom Ajnhorst - kadrovi
                                                                                                                                                                                     
Služba za odnose s javnošćuParlamentarni izbori u Crnoj Gori bili su fer, slobodni i demokratski i shodno tome očekujemo brzo formiranje nove vlade za koju postoji potrebna, stabilna većina, ocijenio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković na sastanku sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za vanjsko djelovanje Angelinom Ajhorst.

Potpredsjednik Marković je podsjetio da su kroz rad Vlade izbornog povjerenja obezbijeđeni uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora, uprkos snažnim političkim i ekonomskim pritiscima sa određenih međunarodnih adresa. Osvrnuo se na hapšenje 20 državljana Srbije osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, kao i na privremeno gašenje aplikacija Viber i Whats up, te konstatovao da je sve urađeno u skladu sa profesionalnim i zakonskim propisima i standardima.

On je istakao da ne postoje ni pravni ni politički razlozi za nepriznavanje rezultata izbora, a sagovornici su se saglasili da je potrebno brzo i efikasno dati institucionalan odgovor na sve prigovore iskazane na izborni proces tokom izbornog dana. 

Potpredsjednik Marković je naglasio da su prozapadne snage, koje su dobile najveće povjerenje građana, spremne na dijalog sa opozicijom i da su vrata vlasti otvore za sve one koji dijele viziju stabilne, evropske i evroatlantske Crne Gore.


KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
ZA POLITIČKI SISTEM, UNUTRAŠNJU I VANJSKU POLITIKU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?