Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Марковић на састанку са Ајхорст: Избори фер и демократски, очекује се брзо фомирање нове владе

Видео: Сусрет потпредсједника Душка Марковића са директорком за Западни Балкан и Турску у Европској служби за спољне послове Ангелином Ајнхорст - кадрови
                                                                                                                                                                                     
Služba za odnose s javnošćuПарламентарни избори у Црној Гори били су фер, слободни и демократски и сходно томе очекујемо брзо формирање нове владе за коју постоји потребна, стабилна већина, оцијенио је потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Душко Марковић на састанку са директорком за Западну Европу, Западни Балкан и Турску у Европској служби за вањско дјеловање Ангелином Ајхорст.

Потпредсједник Марковић је подсјетио да су кроз рад Владе изборног повјерења обезбијеђени услови за одржавање фер и слободних избора, упркос снажним политичким и економским притисцима са одређених међународних адреса. Осврнуо се на хапшење 20 држављана Србије осумњичених за стварање криминалне организације и тероризам у покушају, као и на привремено гашење апликација Вибер и Wхатс уп, те констатовао да је све урађено у складу са професионалним и законским прописима и стандардима.

Он је истакао да не постоје ни правни ни политички разлози за непризнавање резултата избора, а саговорници су се сагласили да је потребно брзо и ефикасно дати институционалан одговор на све приговоре исказане на изборни процес током изборног дана. 

Потпредсједник Марковић је нагласио да су прозападне снаге, које су добиле највеће повјерење грађана, спремне на дијалог са опозицијом и да су врата власти отворе за све оне који дијеле визију стабилне, европске и евроатлантске Црне Горе.


КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?