Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Marković razgovarao sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke

Objavljeno: 25.10.2016. 21:14 Autor: Služba za odnose s javnošću

Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković primio je danas Hansa Gintera Materna, novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Njemačke.

Marković je u ime crnogorske Vlade, tokom dobrodošlice, zahvalio Vladi i narodu SR Njemačke na partnerskom odnosu i saradnji u ostvarivanju NATO i EU integracija, kao ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore.

Ambasador Matern je iskazao zadovoljstvo zbog svog diplomatskog angažmana u Crnoj Gori, istakavši da dvije države karakterišu snažni bilateralni odnosi. On je saopštio da je njemačka Vlada usvojila Nacrt zakona o potvrđivanju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, i da se njegova ratifikacija u njemačkom Parlamentu očekuje do kraja ove godine.

Potpredsjednik Marković je ocijenio da je jačanje vladavine prava ne samo zadatak na polju integracija, već je to uslov stabilnosti i ostvarivanja ljudskih prava i sloboda, kao i preduslov za ekonomski razvoj i bolji život građana Crne Gore.

Marković je sagovornika informisao o aktuelnom političkom trenutku nakon održanih redovnih parlamentarnih izbora. Crna Gora je imala demokratske i slobodne izbore uz rekordno visoku izlaznost, što jasno govori o povjerenju građana u izborni proces. To potvrđuju i pozitivni izvještaji posmatračkih misija OEBS-a, ODIR-a i Evropske Komisije, saopštio je Marković.

On je ambasadora Materna informisao da će eventualne primjedbe na izborne procedure biti tretirane transparentno i u predviđenom roku od strane Državne izborne komisije, Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije za sprječavanje korupcije.

U vezi sa pokušajem terorističkog napada koji je bio planiran u Crnoj Gori, Marković je saopštio da je u konkretnom slučaju država pokazala snagu, a njene institucije sposobnost da očuvaju stabilnost i sigurnost građana. Istraga nadležnih institucija koje intenzivno sarađuju na rasvjetljavanju ovog slučaja sa državnim organima Republike Srbije, dovešće do podizanja optužnice i efikasnog krivično-pravnog epiloga pred pravosudnim organima naše zemlje, kazao je potpredsjednik Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Fotografije u većoj rezoluciji možete preuzeti sa FTP servera Vlade CG.
Parametri za pristup:

Link: http://195.66.166.68/upload/USER1
Korisničko ime: VladaCG
Lozinka: VladaCG

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?