Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Марковић разговарао са амбасадором Савезне Републике Њемачке

Објављено: 25.10.2016. 21:14 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Душко Марковић примио је данас Ханса Гинтера Матерна, новоименованог амбасадора Савезне Републике Њемачке.

Марковић је у име црногорске Владе, током добродошлице, захвалио Влади и народу СР Њемачке на партнерском односу и сарадњи у остваривању НАТО и ЕУ интеграција, као кључних спољнополитичких приоритета Црне Горе.

Амбасадор Матерн је исказао задовољство због свог дипломатског ангажмана у Црној Гори, истакавши да двије државе карактеришу снажни билатерални односи. Он је саопштио да је њемачка Влада усвојила Нацрт закона о потврђивању Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у, и да се његова ратификација у њемачком Парламенту очекује до краја ове године.

Потпредсједник Марковић је оцијенио да је јачање владавине права не само задатак на пољу интеграција, већ је то услов стабилности и остваривања људских права и слобода, као и предуслов за економски развој и бољи живот грађана Црне Горе.

Марковић је саговорника информисао о актуелном политичком тренутку након одржаних редовних парламентарних избора. Црна Гора је имала демократске и слободне изборе уз рекордно високу излазност, што јасно говори о повјерењу грађана у изборни процес. То потврђују и позитивни извјештаји посматрачких мисија ОЕБС-а, ОДИР-а и Европске Комисије, саопштио је Марковић.

Он је амбасадора Матерна информисао да ће евентуалне примједбе на изборне процедуре бити третиране транспарентно и у предвиђеном року од стране Државне изборне комисије, Специјалног државног тужилаштва и Агенције за спрјечавање корупције.

У вези са покушајем терористичког напада који је био планиран у Црној Гори, Марковић је саопштио да је у конкретном случају држава показала снагу, а њене институције способност да очувају стабилност и сигурност грађана. Истрага надлежних институција које интензивно сарађују на расвјетљавању овог случаја са државним органима Републике Србије, довешће до подизања оптужнице и ефикасног кривично-правног епилога пред правосудним органима наше земље, казао је потпредсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотографије у већој резолуцији можете преузети са ФТП сервера Владе ЦГ.
Параметри за приступ:

Линк: хттп://195.66.166.68/уплоад/УСЕР1
Корисничко име: ВладаЦГ
Лозинка: ВладаЦГ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?