Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Vlada Crne Gore na početku današnje sjednice osudila jučerašnje nasilje u Parlamentu

Objavljeno: 16.02.2017. 19:41 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore ocijenila je na početku današnje sjednice da jučerašnji događaji u Skupštine Crne Gore predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost zbog agresivnog i nasilničkog ponašanja dijela poslanika opozicije i generalno podrivanja integriteta Skupštine kao zakonodavne vlasti.

Ne samo da je riječ o nedopustivnom ponašanju predstavnika građana, već smo svjedoci primjene nasilja, napada i prijetnji, demonstracije sile i niza uvreda uključujući i uvrede upućene na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kolegama poslanicima u Parlamentu.

Poslanici nijesu dobili mandat da fizički napadaju kolege i primjenom sile ostvaruju svoje političke ciljeve.

Vlada osuđuje jučerašnji događaj i ističe da je Parlament mjesto u kojem treba njegovati toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i različit politički stav, mjesto na kojem se donose zakoni i gdje treba da počiva vladavina prava, a ne samovoljna anarhija dijela poslanika opozicije.

Scene koje je vidjela cijela crnogorska javnost jasno upućuju na evidnetno nasilničko ponašanje. Vlada očekuje da Vrhovno državno tužilaštvo preduzme sve mjere iz svoje zakonske nadležnosti i brzom i efikasnom istragom procesuira sve učesnike jučerašnjih napada na poslanike, i na taj način zaštiti integritet Skupštine kao zakonodavne vlasti u Crnoj Gori, kao i svakog njenog poslanika lično.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?