Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада Црне Горе на почетку данашње сједнице осудила јучерашње насиље у Парламенту

Влада Црне Горе оцијенила је на почетку данашње сједнице да јучерашњи догађаји у Скупштине Црне Горе представљају разлог за озбиљну забринутост због агресивног и насилничког понашања дијела посланика опозиције и генерално подривања интегритета Скупштине као законодавне власти.

Не само да је ријеч о недопустивном понашању представника грађана, већ смо свједоци примјене насиља, напада и пријетњи, демонстрације силе и низа увреда укључујући и увреде упућене на националној и вјерској основи колегама посланицима у Парламенту.

Посланици нијесу добили мандат да физички нападају колеге и примјеном силе остварују своје политичке циљеве.

Влада осуђује јучерашњи догађај и истиче да је Парламент мјесто у којем треба његовати толеранцију, право на другачије мишљење и различит политички став, мјесто на којем се доносе закони и гдје треба да почива владавина права, а не самовољна анархија дијела посланика опозиције.

Сцене које је видјела цијела црногорска јавност јасно упућују на евиднетно насилничко понашање. Влада очекује да Врховно државно тужилаштво предузме све мјере из своје законске надлежности и брзом и ефикасном истрагом процесуира све учеснике јучерашњих напада на посланике, и на тај начин заштити интегритет Скупштине као законодавне власти у Црној Гори, као и сваког њеног посланика лично.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?