Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Članovi Kongresa SAD na razgovoru sa predsjednikom Markovićem: Ratifikacija Pristupnog protokola u Senatu je samo pitanje vremena

Objavljeno: 19.02.2017. 01:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Izjava senatora SAD Džona Mekejna nakon sastanka sa PV CG Duškom Markovićem

Članovi Senata i Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i iz Republikanske i iz Demokratske stranke snažno podržavaju evroatlantske integracije Crne Gore – rečeno je danas u Minhenu na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i grupe članova Kongresa SAD koje je predvodio senator Džon Mekejn.

Američki zakondavci su saopstili na sastanku organizovaom u okviru Minhenske bezbjednosne konferendije da je ratifikacija Protokola o pristupu Crne Gore NATO-u u Senatu SAD nesporna i da je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi. Članovi Kongresa objasnili su da je sada prioritet finalizacija izbora nove američke adminsitracije.

Predstavnici oba doma Kongresa su pohvalili Crnu Goru i istakli spremnost Sjedinjenih Američkih Država da pomognu našoj zemlji u daljem proecu reformi i ekonomskog razvoja.

Predsjednik Marković se zahvalio na kontinuiranoj i snažnoj podršci članova Senata i Predstavničkog doma ali i ukupne administracije SAD i američkog naroda razvoju Crne Gore i jačanju demokratije u našoj zemlji.

Premijer je upoznao sagovornike sa aktuelnom političkom situacijom i ocijenio da je jako važno da Senat SAD što prije ratifikuje Protokol o pristupu Crne Gore NATO-u jer će na taj način biti smanjen pritisak antinato snaga koje žele da Crnu Goru skrenu sa puta ka klubu najrazvijenijih demokratija svijeta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOĆU VLADE CRNE GORE

Youtube - Sastanak Marković - Mekejn: https://youtu.be/AMFHOvvyvR4

 
Youtube - Mekejn - IZJAVA: https://youtu.be/zQNCoRRESIQ
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?