Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Чланови Конгреса САД на разговору са предсједником Марковићем: Ратификација Приступног протокола у Сенату је само питање времена

Видео: Изјава сенатора САД Џона Мекејна након састанка са ПВ ЦГ Душком Марковићем

Чланови Сената и Представничког дома Конгреса Сједињених Америчких Држава и из Републиканске и из Демократске странке снажно подржавају евроатлантске интеграције Црне Горе – речено је данас у Минхену на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и групе чланова Конгреса САД које је предводио сенатор Џон Мекејн.

Амерички закондавци су саопстили на састанку организоваом у оквиру Минхенске безбједносне конферендије да је ратификација Протокола о приступу Црне Горе НАТО-у у Сенату САД неспорна и да је само питање времена када ће се то догодити. Чланови Конгреса објаснили су да је сада приоритет финализација избора нове америчке админситрације.

Представници оба дома Конгреса су похвалили Црну Гору и истакли спремност Сједињених Америчких Држава да помогну нашој земљи у даљем проецу реформи и економског развоја.

Предсједник Марковић се захвалио на континуираној и снажној подршци чланова Сената и Представничког дома али и укупне администрације САД и америчког народа развоју Црне Горе и јачању демократије у нашој земљи.

Премијер је упознао саговорнике са актуелном политичком ситуацијом и оцијенио да је јако важно да Сенат САД што прије ратификује Протокол о приступу Црне Горе НАТО-у јер ће на тај начин бити смањен притисак антинато снага које желе да Црну Гору скрену са пута ка клубу најразвијенијих демократија свијета.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе - Састанак Марковић - Мекејн: хттпс://yоуту.бе/АМФХОввyвР4

 
Yоутубе - Мекејн - ИЗЈАВА: хттпс://yоуту.бе/зQНЦоРРЕСИQ
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?