Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zagreb: Bošković i Grabar Kitarović istakli visok nivo saradnje Crne Gore i Republike Hrvatske

Objavljeno: 06.04.2017. 22:05 Autor: mod
Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković, sastao se danas u Zagrebu sa predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović

Ministar Bošković je istakao da su Crna Gora i Republika Hrvatska susjedne zemlje koje kontinuirano razvijaju i unapređuju svoje bilateralne odnose, što je posebno naglašeno tokom procesa crnogorskih evroatlantskih integracija. On se zahvalio na podršci koju Hrvatska kontinuirano pruža Crnoj Gori u ispunjavanju obaveza iz evroatlantske agende i naporima da postane dio kolektivnog sistema bezbjednosti. 

Ministar je istakao da skori prijem Crne Gore u Alijansu predstavlja iskaz čvrste opredijeljenosti naše zemlje da dijeli zapadni sistem vrijednosti i ukazao na značaj priključenja zemalja Zapadnog Balkana Sjevernoatlantskoj Alijansi, kao najbolje garancije mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope. „Primjer Crne Gore treba da posluži kao podsticaj za ostale aspirante, posebno naše susjede, kojima želimo da se što prije nađu u poziciji u kojoj je danas Crna Gora“, naglasio je Bošković. 

Grabar Kitarović je čestitala Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima u sveobuhvatnim reformama i izrazila nadu da će se u najskorije vrijeme okončati proces njenog prijema u NATO. Ona je izrazila zadovoljstvo sadržajnom bilateralnom saradnjom, ne samo na polju odbrane i naglasila da visoko cijeni doprinos naše zemlje uspostavljanju mira i stabilnosti, kako na regionalnom, tako i na globalnom planu.

Ministar Bošković se danas, tokom posjete Vojnoj akademiji “Dr Franjo Tuđman”, pored domaćina, komandanta Akademije, general-potpukovnika Slavka Barića, susreo i sa pripadnicima Vojske Crne Gore koji se školuju i usavršavaju u Republici Hrvatskoj.

On će se sjutra sresti sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Republike Hrvatske, Damirom Krstičevićem, kao i sa članovima Odbora za odbranu Hrvatskog sabora. Biće potpisan i Sporazum dva ministarstva o školovanju crnogorskih kadeta na studijskim programima u Republici Hrvatskoj.

U sastavu crnogorske delegacije su mr Ivica Ivanović, generalni direktor za politiku odbrane, pukovnik Zoran Bošković, savjetnik ministra i Bojana Martinović, šef Kabineta ministra.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?