Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Загреб: Бошковић и Грабар Китаровић истакли висок ниво сарадње Црне Горе и Републике Хрватске

Објављено: 06.04.2017. 22:05 Аутор: мод
Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић, састао се данас у Загребу са предсједницом Републике Хрватске, Колиндом Грабар Китаровић

Министар Бошковић је истакао да су Црна Гора и Република Хрватска сусједне земље које континуирано развијају и унапређују своје билатералне односе, што је посебно наглашено током процеса црногорских евроатлантских интеграција. Он се захвалио на подршци коју Хрватска континуирано пружа Црној Гори у испуњавању обавеза из евроатлантске агенде и напорима да постане дио колективног система безбједности. 

Министар је истакао да скори пријем Црне Горе у Алијансу представља исказ чврсте опредијељености наше земље да дијели западни систем вриједности и указао на значај прикључења земаља Западног Балкана Сјеверноатлантској Алијанси, као најбоље гаранције мира и стабилности у овом дијелу Европе. „Примјер Црне Горе треба да послужи као подстицај за остале аспиранте, посебно наше сусједе, којима желимо да се што прије нађу у позицији у којој је данас Црна Гора“, нагласио је Бошковић. 

Грабар Китаровић је честитала Црној Гори на оствареним резултатима у свеобухватним реформама и изразила наду да ће се у најскорије вријеме окончати процес њеног пријема у НАТО. Она је изразила задовољство садржајном билатералном сарадњом, не само на пољу одбране и нагласила да високо цијени допринос наше земље успостављању мира и стабилности, како на регионалном, тако и на глобалном плану.

Министар Бошковић се данас, током посјете Војној академији “Др Фрањо Туђман”, поред домаћина, команданта Академије, генерал-потпуковника Славка Барића, сусрео и са припадницима Војске Црне Горе који се школују и усавршавају у Републици Хрватској.

Он ће се сјутра срести са потпредсједником Владе и министром одбране Републике Хрватске, Дамиром Крстичевићем, као и са члановима Одбора за одбрану Хрватског сабора. Биће потписан и Споразум два министарства о школовању црногорских кадета на студијским програмима у Републици Хрватској.

У саставу црногорске делегације су мр Ивица Ивановић, генерални директор за политику одбране, пуковник Зоран Бошковић, савјетник министра и Бојана Мартиновић, шеф Кабинета министра.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?