Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore

Datum objave 20.04.2017 19:14 | Autor SLUŽBA ZA INFORMISANJE MVP CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najodlučnije odbacuje neutemeljene optužbe o „antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori, koje je iznio na konferenciji za medije portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

– Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog rasploženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji – navodi se u reagovanju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

– Riječ je dakle o pukoj manipulaciji i nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore navodi da će sve odluke o budućnosti naše zemlje samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa Ustavom, sviđalo se to Moskvi ili ne.

Umjesto lažnih optuzbi na račun crnogorske vlasti, pozivamo i ovoga puta Rusiju da sve nejasnoće i nerazumijevanja razriješimo u direktnim i otvorenim razgovorima, koje zvanična Moskva uporno izbjegava.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE MVP CRNE GORE