Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства вањских послова Црне Горе

Објављено: 21.04.2017. 01:14 Аутор: СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ МВП ЦРНЕ ГОРЕ
Министарство вањских послова Црне Горе најодлучније одбацује неутемељене оптужбе о „антируској хистерији” у Црној Гори, које је изнио на конференцији за медије портпарол руског Министарства вањских послова.

– Није забиљежен ниједан случај да је било који руски бизнисмен или туриста доживио непријатност у Црној Гори, нити у нашој земљи постоји било какав вид непријатељског распложења према руском народу. У то могу да се увјере хиљаде руских грађана који и на данашњи дан бораве у нашој земљи – наводи се у реаговању Министарства вањских послова Црне Горе.

– Ријеч је дакле о пукој манипулацији и наставку специјалног медијског рата који се из Москве води против Црне Горе, са свима добро познатим мотивом опструкције прикључења Црне Горе НАТО савезу.

Министарство вањских послова Црне Горе наводи да ће све одлуке о будућности наше земље самостално и суверено доносити Влада и Скупштина Црне Горе, у складу са Уставом, свиђало се то Москви или не.

Умјесто лажних оптузби на рачун црногорске власти, позивамо и овога пута Русију да све нејасноће и неразумијевања разријешимо у директним и отвореним разговорима, које званична Москва упорно избјегава.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ МВП ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?