Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Fico i Lajčak čestitali predsjedniku Markoviću članstvo Crne Gore u NATO

Objavljeno: 06.06.2017. 01:23 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Povodom članstva Crne Gore u NATO, čestitku predsjedniku Vlade Dušku Markoviću uputili su predsjednik Vlade Slovačke Robert Fico i ministar vanjskih i evropskih poslova Miroslav Lajčak.

Fico je ocijenio da punopravno članstvo predstavlja istorijski korak naprijed i potvrdu odluke građana o obnovi nezavisnosti 2006. godine. 

Ubijeđen sam da će Crna Gora i dalje biti u regionu faktor stabilnosti i pozitivni primjer integracionog uspjeha. Pristupanje Crne Gore je za Zapadni Balkan i za NATO od velikog značaja jer državama u regionu pokazuje da njihovi napori u oblasti integracija mogu biti uspješni a u slučaju NATO-a potvrđuje vjerodostojnost politike otvorenih vrata”, navodi predsjednik Fico u čestitki.

Dodaje da Slovačka sa zadovoljstvom prati naš značajan napredak i u procesima reformi na putu evropskih integracija: Želim da Vas uvjerim da na svom integracionom putu možete uvijek računati na podršku Slovačke”.

U čestitki ministra Lajčaka se navodi da ratifikacija Pristupnog protokola od strane svih država članica NATO-a znači vrednovanje rezultata koje je Crna Gora postigla na putu reformi, imajući u vidu da je to bilo postignuto u neuporedivo složenijim međunarodnim okolnostima u odnosu na predstojeći period.

Siguran sam da će članstvo Crne Gore u NATO podstaći integraciju, demokratske reforme, trgovinu, bezbjednost, stabilnost i ostalih država Zapadnog Balkana. Raduje me već aktivna posvećenost Crne Gore ključnim zadacima NATO-a kroz doprinose naporima Alijanse na odbrani i projektovanju stabilnosti”, naveo je Lajčak u čestitki. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?