Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Фицо и Лајчак честитали предсједнику Марковићу чланство Црне Горе у НАТО

Објављено: 06.06.2017. 01:23 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Поводом чланства Црне Горе у НАТО, честитку предсједнику Владе Душку Марковићу упутили су предсједник Владе Словачке Роберт Фицо и министар вањских и европских послова Мирослав Лајчак.

Фицо је оцијенио да пуноправно чланство представља историјски корак напријед и потврду одлуке грађана о обнови независности 2006. године. 

Убијеђен сам да ће Црна Гора и даље бити у региону фактор стабилности и позитивни примјер интеграционог успјеха. Приступање Црне Горе је за Западни Балкан и за НАТО од великог значаја јер државама у региону показује да њихови напори у области интеграција могу бити успјешни а у случају НАТО-а потврђује вјеродостојност политике отворених врата”, наводи предсједник Фицо у честитки.

Додаје да Словачка са задовољством прати наш значајан напредак и у процесима реформи на путу европских интеграција: Желим да Вас увјерим да на свом интеграционом путу можете увијек рачунати на подршку Словачке”.

У честитки министра Лајчака се наводи да ратификација Приступног протокола од стране свих држава чланица НАТО-а значи вредновање резултата које је Црна Гора постигла на путу реформи, имајући у виду да је то било постигнуто у неупоредиво сложенијим међународним околностима у односу на предстојећи период.

Сигуран сам да ће чланство Црне Горе у НАТО подстаћи интеграцију, демократске реформе, трговину, безбједност, стабилност и осталих држава Западног Балкана. Радује ме већ активна посвећеност Црне Горе кључним задацима НАТО-а кроз доприносе напорима Алијансе на одбрани и пројектовању стабилности”, навео је Лајчак у честитки. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?