Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održala drugu sjednicu

Objavljeno: 13.06.2017. 19:11 Autor: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović, na današnjoj drugoj sjednici razmatrala je model za valorizaciju kompleksa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na teritoriji katastarskih opština Golubovci i Dinoša, na teritoriji Glavnog grada, kao i zemljišta području Šaskog jezera, u Ulcinju.

Odlučeno je da se Vladi uputi informacija sa predlogom načina valorizacije za navedene lokalitete, sa pripremljenom dokumentacijom, u cilju davanja saglasnosti za raspisivanje javnog poziva za valorizaciju ovih kompleksa. U cilju davanja doprinosa u pripremi materijala, u radu komisije na današnjoj sjednici učestvovali su i predsjednici gradskih opština Tuzi i Golubovci, Abedin Adžović i Dušan Radonjić, kao i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu.

Kroz rad komisije koja je prošle sedmice održala konstitutivnu sjednicu, a već ove pripremila dokumentaciju za valorizaciju velikih kompleksa poljoprivrednog državnog zemljišta na području Podgorice i Ulcinja, država pokazuje angažovaniji odnos u pronalaženju optimalnijih modela za valorizaciju ukupnog raspoloživog zemljišta u Crnoj Gori.

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini predstavlja značajan neiskorišćeni potencijal koji je potrebno valorizovati na održiv način, kroz realizaciju ideja zainteresovanih investitora, kako bi se ostvario dalji rast poljoprivredne proizvodnje i konkuretnosti sektora poljoprivrede u Crnoj Gori, i omogućilo otvaranje značajnog broja novih radnih mjesta.

U cilju ostvarenja postavljenih ambicioznih ciljeva, komisija će u kontinuitetu i proaktivno nastaviti da radi na unapređenju iskorišćavanja raspoloživog državnog zemljišta i prepoznavanju investicija koje će značiti valorizaciju tih resursa na najbolji mogući način, u cilju ostvarivanja ekonomskih benefita.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?