Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини одржала другу сједницу

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 

Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини, којом предсједава потпредсједник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић, на данашњој другој сједници разматрала је модел за валоризацију комплекса пољопривредног земљишта у државном власништву на територији катастарских општина Голубовци и Диноша, на територији Главног града, као и земљишта подручју Шаског језера, у Улцињу.

Одлучено је да се Влади упути информација са предлогом начина валоризације за наведене локалитете, са припремљеном документацијом, у циљу давања сагласности за расписивање јавног позива за валоризацију ових комплекса. У циљу давања доприноса у припреми материјала, у раду комисије на данашњој сједници учествовали су и предсједници градских општина Тузи и Голубовци, Абедин Аџовић и Душан Радоњић, као и предсједник Општине Улцињ Назиф Цунгу.

Кроз рад комисије која је прошле седмице одржала конститутивну сједницу, а већ ове припремила документацију за валоризацију великих комплекса пољопривредног државног земљишта на подручју Подгорице и Улциња, држава показује ангажованији однос у проналажењу оптималнијих модела за валоризацију укупног расположивог земљишта у Црној Гори.

Пољопривредно земљиште у државној својини представља значајан неискоришћени потенцијал који је потребно валоризовати на одржив начин, кроз реализацију идеја заинтересованих инвеститора, како би се остварио даљи раст пољопривредне производње и конкуретности сектора пољопривреде у Црној Гори, и омогућило отварање значајног броја нових радних мјеста.

У циљу остварења постављених амбициозних циљева, комисија ће у континуитету и проактивно наставити да ради на унапређењу искоришћавања расположивог државног земљишта и препознавању инвестиција које ће значити валоризацију тих ресурса на најбољи могући начин, у циљу остваривања економских бенефита.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?