Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana prva sjednica Savjeta za reformu javne uprave

Objavljeno: 07.07.2017. 20:46 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Fotografije: Sjednica Savjeta za reformu javne uprave (23.7 MB)

Video: Sjednica Savjeta za reformu javne uprave - kadrovi

Savjet za reformu javne uprave kojim je predsjedavao potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, održao je danas prvu sjednicu.

Savjet je na današnjoj sjednici definisao način i metod rada u funkciji efikasne i kvalitetne realizacije zadataka iz nadležnosti Savjeta i s tim u vezi utvrdio dinamiku rada, način i dinamiku izvještavanja Vlade, kao i druga pitanja od značaja za rad Savjeta.

Savjet je zadužio Ministarstvo javne uprave da u roku od sedam dana formira međuresorski tim za izradu metodologije i plana optimizacije javnog sektora. Međuresorski tim kvartalno će izvještavati Savjet o realizaciji zadataka iz svoje nadležnosti.

Savjet za reformu javne uprave obrazovan je Odlukom Vlade sa osnovnim zadatakom da prati sprovođenje Strategije za reformu javne uprave 2016-2020 i Akcionog plana za njenu realizaciju, kao i da najmanje jednom godišnje Vladi dostavlja izvještaj sa pregledom stanja, ocjenom i predlogom mjera.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?