Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković razgovarao sa kancelarkom Merkel: Njemačka podržava CG i u priključenju EU

Objavljeno: 13.07.2017. 02:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
  
  
Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se u Trstu tokom Samita Zapadno-balkanske šestorke sa njemačkom saveznom kancelarkom Angelom Merkel.

Kancelarka je čestitala predsjedniku Markoviću na članstvu Crne Gore u NATO-u i izrazila punu podršku procesu evropskih integracija naše zemlje pohvalivši naše dosadašnje uspjehe.

Premijer je, informišući kancelarku o reformama koje Vlada sprovodi rekao da je naš cilj dalje razvijanje ekonomije i da je Crna Gora zato snažno posvećena vladavini prava i unapređenju poslovnog ambijenta.

Ocijenivši da dvije države imaju dobre političke odnose predsjednik Vlade Crne Gore je zaključio da bi oni trebalo da budu oplemenjeni i širom ekonomskom saradnjom. „Želimo da njemački investitori budu prisutniji u Crnoj Gori“ – rekao je premijer Marković.

U vezi sa stanjem u regionu Zapadnog Balkana predsjednik Vlade Crne Gore je izrazio uvjerenje da su mir i stabilnost u svim državama regiona ključni faktor za dalji ekonomski razvoj i bolji kvalitet života građana svih država Zapadnog Balkana.

Govoreći na temu procesa evropskih Njemačka savezna kancelarka je ocijenila da činjenica da je naša zemlja mala može predstavljati prednost u reformama. Posebno je naglasila potrebu daljeg napretka u vladavini prava i reformi pravosudnog sistema.

Predsjednik Marković je informisao kancelarku Merkel o uspješnoj realizaciji mjera fiskalne konsolidacije, a na političkoj ravni o tome da je, uprkos činjenici što je njegova Vlada stabilna, spreman da unapređuje političke odnose, među ostalim, i mogućnošću otvaranja Vlade za pojedine opozicione političke stranke kada se za to budu stekli politički uslovi.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković se zahvalio njemačkoj saveznoj kancelarki Angeli Merkel na viziji i liderstu u Evropi i pozvao je da posjeti Crnu Goru.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
   
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?