Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић разговарао са канцеларком Меркел: Њемачка подржава ЦГ и у прикључењу ЕУ

  
  
Предсједник Владе Душко Марковић састао се у Трсту током Самита Западно-балканске шесторке са њемачком савезном канцеларком Ангелом Меркел.

Канцеларка је честитала предсједнику Марковићу на чланству Црне Горе у НАТО-у и изразила пуну подршку процесу европских интеграција наше земље похваливши наше досадашње успјехе.

Премијер је, информишући канцеларку о реформама које Влада спроводи рекао да је наш циљ даље развијање економије и да је Црна Гора зато снажно посвећена владавини права и унапређењу пословног амбијента.

Оцијенивши да двије државе имају добре политичке односе предсједник Владе Црне Горе је закључио да би они требало да буду оплемењени и широм економском сарадњом. „Желимо да њемачки инвеститори буду присутнији у Црној Гори“ – рекао је премијер Марковић.

У вези са стањем у региону Западног Балкана предсједник Владе Црне Горе је изразио увјерење да су мир и стабилност у свим државама региона кључни фактор за даљи економски развој и бољи квалитет живота грађана свих држава Западног Балкана.

Говорећи на тему процеса европских Њемачка савезна канцеларка је оцијенила да чињеница да је наша земља мала може представљати предност у реформама. Посебно је нагласила потребу даљег напретка у владавини права и реформи правосудног система.

Предсједник Марковић је информисао канцеларку Меркел о успјешној реализацији мјера фискалне консолидације, а на политичкој равни о томе да је, упркос чињеници што је његова Влада стабилна, спреман да унапређује политичке односе, међу осталим, и могућношћу отварања Владе за поједине опозиционе политичке странке када се за то буду стекли политички услови.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић се захвалио њемачкој савезној канцеларки Ангели Меркел на визији и лидерсту у Европи и позвао је да посјети Црну Гору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?